Seneste nyt

Debutantpris, bogpræsentation, årbog

Vi er godt inde i bogsæsonen, og min bog om Boghandler Jørgen Munch-Christensen udkommer fredag den 4. oktober. Kom til præsentationen på Vejle Stadsarkiv kl. 14.30 – forlaget giver nok et glas vin!

 

Men allerede fredagen inden, altså 27. september, er der enkelte udvalgte, der får bogen i hånden. Der uddeler Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat nemlig de store skønlitterære debutantpriser på 2 x 50.000 kr. Det sker på Vejle Bibliotek kl. 15. Det skal blive spændende at se, hvem der vinder årets priser – blandt tidligere prismodtagere kan nævnes den meget roste Kim Leine – og romanaktuelle Lone Aburas. Da debutanterne formodentlig ingen kendskab har til den mand, der skabte Kulturlegatet, får de tillige biografien ”Boghandleren. Jørgen Munch-Christensen 1918-2004”.

 

Årbogen Vejlebogen udkommer naturligvis også i år. Vejlebogen 2013 præsenteres ved et arrangement på biblioteket, fredag den 15. november. Vi har netop været igennem det store redaktionsarbejde. Artiklerne kom ind i fin tid i forhold til deadline, og teksten er gennemgået og korrigeret, kommaer og overskrifter indsat. Mere end 100 illustrationerne er fundet frem, scannet og gjort klar til afleveringen. Og det er i morgen, Schweitzer A/S skal have materialet, så det hele kan blive sat op og 1. korrekturen gjort klar. Det er et stort arbejde at redigere årbog, men det er også både spændende og indholdsrigt, og heldigvis er der masser af forfattere, der gerne bidrager med gode artikler. Vi har allerede flere artikler til 2014-årgangen, så vi skal ikke klage over interessen.

 

Årets Vejlebog har artikler om 1864 i Vejle, venstrefløjsavisen Vejle Avis, de to musikalske kvinder ”Jyllands Elga Olga” og koncertpianisten Orpheline Olsen, konsulerne i Vejle, hverdag og jul i Vejle Arrest med flere. I alt 12 gode artikler + Årets begivenheder og årets lokale litteratur. Den kan I godt glæde jer til.

 

I øvrigt har jeg begået et par nye anmeldelser (se under punktet ”Boganmeldelser”). Dels af Martin Jensens middelalderkrimi ”Sværdets bid” – og dels Jens-Emil Nielsens ”70’er Rock”. Anmeldelserne kan også læses på historie-online.dk: http://www.historie-online.dk/nyt/bogfeature/b381302.htm og http://www.historie-online.dk/nyt/bogfeature/b371306.htm

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.12 | 22:07

Imperiet børn foreslås til årets bog⁸

...
20.12 | 22:05

Imperiet børn. Foreslås til årets bog

...
06.02 | 18:22

Yes, det er Boghandleren. Mange tak

...
06.02 | 13:32

Er det "Boghandleren", du mener. Den kan købes billigt hos Vejle Stadsarkiv. stadsarkivet@vejle.dk

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE