Seneste nyt

2014 - med masser af opgaver

2013 blev afsluttet med champagne mv. – og nu venter et spændende 2014.

Der skal nok blive noget at se til for historie-skribenten. Lidt om det:

For det første skal der forfattes en række afsnit til den bog om Vejle Fjord, som vi håber at kunne udgive i efteråret 2015. En række lokalhistoriske forfattere er gået sammen om at fremstille hele den lange og begivenhedsrige historie om den lange fjord, der strækker sig på den nordlige side fra Juelsminde ind til Vejle og derfra på sydsiden ud til Trelde Næs. Der er i århundredernes løb sket meget på og ved fjorden, og den spændende historie forsøger vi at fremstille til en stor flot bog med masser af gode billeder og gode historier. Der er allerede kommet et par bidrag til bogen, og flere skulle være på vej. Jeg er i gang med Vejle Havns historie – og så skal der jo også indsamles sponsorstøtte, for at udgivelsen kan blive mulig. Vi håber på velvillighed fra dem med pengene!

Jeg har skrevet afsnit til en bog om 1800-tallet, som udkommer på Aarhus Universitetsforlag. Bogen indeholder 101 artikler – 1800-tallet år for år – og de enkelte artikler skulle også blive bragt i Jyllands-Posten her de første måneder af 2014. Så der kan man altså også følge med – jeg har skrevet om 1858, 1863 og 1896.

Afstemningen om Årets historiske bog 2013 foregår for øjeblikket - http://www.historie-online.dk/nyt/boger/aaretsbog/bogstem_2013.htm  og den 21. januar har jeg fornøjelse at fortælle bibliotekarer fra hele landet om årets nye historiske bøger. Det foregår på Vejle Bibliotek og er en årligt tilbagevendende begivenhed.

Endelig fortsætter arbejdet med jubilæumsbogen til Vejle/Rødkilde Gymnasium. Jeg regner med inden så længe at have et udkast klar.

Desuden anmeldelser af historiske bøger til historie-online.dk

Og så må vi ellers se, hvad der måtte dukke op.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.12 | 22:07

Imperiet børn foreslås til årets bog⁸

...
20.12 | 22:05

Imperiet børn. Foreslås til årets bog

...
06.02 | 18:22

Yes, det er Boghandleren. Mange tak

...
06.02 | 13:32

Er det "Boghandleren", du mener. Den kan købes billigt hos Vejle Stadsarkiv. stadsarkivet@vejle.dk

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE